Pomii din Sibiu vor avea coroana dreptunghiulară Recomandat

Primăria Sibiu a anunţat că va toaleta arborii de pe strada Oţelarilor din municipiu, folosind pentru prima dată o nouă tehnică, practic pomii vor avea coroana dreptunghiulară după ce vor fi tunşi.

"Pentru că peisajul format de aceşti arbori este unul plăcut şi pentru a nu recurge la recoltarea celor care provoacă deja daune, aşa cum au reclamat şi cetăţenii care locuiesc aici, se va utiliza o tehnică mai deosebită în toaletarea acestora, numită în termeni de specialitate 'pollarding'.

Acest tip de toaletare presupune o intervenţie mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri specifice care vor da o anumită formă acesteia - în cazul de faţă se va adopta o formă dreptunghiulară. Pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecţionat din bambus, cu rol de şablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani. Dat fiind faptul că este o tehnică utilizată în premieră în Sibiu, pentru execuţia acestor operaţiuni a fost contractată Asociaţia Română de Arboricultură", se arată într-un comunicat de presă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.