Gripa face ravagii în România. Autoritățile ar putea declara epidemie Recomandat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că declararea epidemiei de gripă este foarte probabilă. În funcție de cifrele pe care le primim vom lua decizia, a spus Rafila.
Măsura se ia dacă se înregistrează creșteri ale numărului de cazuri timp de trei săptămâni consecutiv.

„Noi am avut două săptămâni de creștere consecutivă, peste o medie multianuală care reprezintă un grafic care este urmărit de specialiști din sănătate publică, în principiu când există trei săptămâni consecutive peste acest prag se declară, la fel ca și anul trecut, o stare de urgență epidemică care duce la un grad mai mare de pregătire a unităților sanitare și a autorităților de sănătate publică. E foarte probabil, o să vedem cifrele care le vom primi în cursul zilei de astăzi (joi, 1 februarie), ca să existe o creștere ușoară față de săptămâna trecută și să fim într-o astfel de situație”, a transmis Rafila
Ministrul Sănătății a mai arătat că declararea epidemiei presupune o monitorizare atentă a capacității de internare în spitale și secții de terapie intensivă, dar și un proces de consultare permanentă cu specialiștii din teritoriu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.