Predoiu despre combaterea rețelelor de crimă: Porturile sunt puncte cheie în această ecuație, iar colaborarea internațională este esențială Recomandat

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, susține că două dintre cele mai stringente provocări pentru Uniunea Europeană sunt migrația și lupta împotriva traficului de droguri.

 „În România, ne-am angajat ferm în această luptă. Am implementat măsuri semnificative împotriva traficului de droguri și continuăm să ne intensificăm eforturile”, a transmis ministrul Predoiu.

 Potrivit sursei citate, anul trecut, a fost creat un grup de lucru interinstituțional dedicat acestei probleme.

 „Porturile sunt puncte cheie în această ecuație, iar colaborarea internațională este esențială pentru combaterea rețelelor de crimă organizată care operează traficul de droguri.România se află în prima linie a acestei lupte. Salutăm, de asemenea, decizia Consiliului de a extinde zona Schengen cu România și Bulgaria, un pas important pentru consolidarea securității frontierei aeriene și maritime. Ne angajăm să protejăm frontierele noastre și să lucrăm îndeaproape cu partenerii europeni, pentru a asigura un răspuns coordonat și eficient la aceste provocări. Continuăm să investim în protecția frontierei și așteptăm cu interes sprijinul Comisiei Europene și al președinției belgiene în aceste eforturi”, a precizat Cătălin Predoiu, ministrul liberal al Afacerilor Interne.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.