Grindeanu: o asociere de constructori români și turci va construi două viaducte pe A3 Recomandat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost depusă o ofertă pentru două viaducte de pe Autostrada Transilvania. Este vorba despre cele două obiective care vor fi construite de o asociere română-turcă.

„A fost depusă o ofertă pentru construcția celor două viaducte necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu - Mihăiești (parte a A3, Autostrada Transilvania). Asocierea de constructori români și turci are la dispoziție 1,114 miliarde de lei (fără TVA) și 27 de luni (9 luni- perioada de proiectare și 18 luni- execuția lucrărilor) pentru finalizarea contractului finanțat prin PNRR. Devierea traseului acestui sector de autostradă este realizată în baza unei Expertize Tehnice”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ambele viaducte vor avea o lungime totală de peste 3 kilometri.
„Primul viaduct va fi construit între km 10+009 și km 12+000 va avea o lungime de 1,2 km și nu va afecta versantul care prezintă alunecări. Al doilea viaduct, care va fi construit între km 21+406 și km 24+890, va avea o lungime de aproximativ 2 km și va depăși în aval DN1F. Acest viaduct va traversa cursului Pârâului Topa Mică și se va racorda cu traseul Autostrăzii Transilvania în zona km 24+890”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.