Burduja: Zeci de mii de bucureșteni stau în frig, deoarece Primăria nu a accesat fondurile europene pentru modernizarea rețelei Recomandat

Zeci de mii de bucureșteni din Sectoarele 1 și Sectorul 2 stau în frig. Asta din cauza unei avarii majore semnalate la Magistrala Grivița.

Primăria Generală nu a accesat fondurile europene destinate acestui tronson, avertizează Sebastian Burduja, ministrul Energiei,
„La nivelul Bucureștiului ne-a fost semnalată o avarie majoră la Magistrala Grivița, avarie care va afecta atât locuitorii Sectorului 1, cât și o parte a locuitorilor Sectorului 2. Mai mult, am fost nevoiți să oprim forțat CET Grozăvești, pentru ca nu are cum să mai livreze agentul termic. Oprirea forțată a unui CET de asemenea dimensiuni în condiții de ger crește pericolul de îngheț în instalații cu potențiale consecințe dezastruoase asupra echipamentelor care se pot efectiv „sparge”. Echipele de la ELCEN au luat deja măsuri rapide pentru a preveni o situație de îngheț. Oprirea forțată a centralei înseamnă și reducerea producției, cu impact asupra situației economico-financiare a societății”, a declarat Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei consideră că Primăria putea să preîntâmpine problema prin accesarea unor fonduri europene.
„Tronsonul de rețea făcea parte din obiectivul numărul 7 al proiectului de reabilitare pe fonduri europene prin POIM 2014-2023. Au fost disponibili peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, încă din 2020, finanțare care putea fi accesată până la finalul anului trecut. Întârzierea lucrărilor de reabilitare din mandatele Firea și Dan își face simțite efectele. Din cauza indolenței și a nepăsării Primăriei Generale, zeci de mii de bucureșteni din peste 1000 de blocuri stau astăzi în frig și fără apă caldă,” mai transmite Sebastian Burduja.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 19:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.