Parteneriatul strategic și Programul Visa Waiver, printre prioritățile lui Ciolacu în timpul vizitei în SUA Recomandat

Premierul român Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Congresului american despre programul Visa Waiver și Parteneriatul strategic SUA-România. Discuțiile au fost purtate în timpul vizitei în SUA a prim-ministrului român.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre energie.
„Includerea României în Programul Visa Waiver, extinderea Parteneriatului strategic și în domeniul economic, precum și asigurarea independenței energetice au fost principalele teme abordate astăzi cu reprezentanții Congresului american Ben Cardin și James Risch - co-președinți ai Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, Michael McCaul și Gregory Meeks - co-președinți ai Comitetului pentru Afaceri externe din Camera Reprezentanților, Thomas Kean și William Keating - co-președinți ai Subcomitetului pentru Europa, Jeanne Shaheen - inițiatoarea Legii privind securitatea Mării Negre și o mare susținătoare a României”, a nunțat Ciolacu pe rețelele de socializare.
Prim-ministrul României a făcut o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington și New York, fiind însoțit de o delegație guvernamentală compusă din Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.