Ministrul Justiției: Parchetul din Munchen a primit mandatul de arestare pentru Cherecheș emis de Tribunalul Cluj Recomandat

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că mandatul european de arestare pentru Cătălin Cherecheș a fost transmis Parchetului din Munchen. Instanța germană a confirmat primirea documentului, a adăugat Gorghiu.

Toate documentele necesare vor fi transmise cu celeritate instanței germane astfel încât „justiția să se facă până la capăt”.
„Această persoană, așa cum bine știți, a fost condamnată pentru fapte de corupție la cinci ani cu executare, a fost identificată și găsită de organele polițienești și arestată pe teritoriul Germaniei, stat membru al UE, ca atare, putem vorbi despre cooperarea judiciară în materie penală, în acest moment, care este esențială în predarea domnului Cherecheș autorităților din România. (...) Justiția se va face până la capăt. Pe data de 24 noiembrie, pe numele persoanei Cătălin Cherecheș a fost emis un mandat european de arestare, de către instanța de executare, Tribunalul Cluj, acesta a fost transmis către Parchetul din Munchen, care a confirmat primirea mandatului European de arestare, parchetul va comunica aceste documente către instanța competentă din Germania. În continuare se va urmări procedura simplificată de punere în aplicare a acestui mandat European de arest”, a explicat ministrului Justiției.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în România. El a reușit să fugă din țară, dar a fost prins marți seara, în Augsburg, Germania. El va fi adus în țară.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.