Inspecția Muncii a amendat stațiile GPL din România cu peste 4 milioane de lei Recomandat

Ministerul Muncii anunță că amenzi de peste 4 milioane de lei au fost date pentru problemele descoperite la stațiile GPL. Controalele făcute de Inspecția Muncii s-au desfășurat în toamnă.
Angajații Inspecției Muncii au verificat unitățile care desfășoară activități de depozitare și comercializare ale carburanților auto tip GPL. Verificările au fost făcute în perioada 28 august - 31 octombrie. În total, au fost făcute 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.177.300 de lei, a anunțat Ministerul Muncii.
Totodată, au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situații în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă.
Cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relațiilor de muncă se numără primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă, nerespectarea legislației privind timpul de muncă, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost depistate nereguli, cum ar fi lipsa atestatelor de examinare „in situ”, de la INSEMEX Petroșani, pentru toate instalaţiile care funcionează în mediu potenţial exploziv, lipsa dovezilor că echipamentul individual de protecţie (EIP) este confecționat din materiale care nu produc descărcări electrostatice, lipsa verificării periodice a rezistenței de dispersie a prizelor de pământ și lipsa echipamentului individual de protecţie adecvat.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.