Nicolae Ciucă anunță că PNL va vota pentru proiectul legii pensiilor și la Camera Deputaților Recomandat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță că parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor și la Camera Deputaților. Proiectul care a stârnit numeroase controverse a fost adoptat deja de Senat.

Nicolae Ciucă a explicat decizia liberalilor.
„O viață de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent și la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat astăzi Partidul Național Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor la Senat. Noi, cei din PNL, am susținut și susținem o majorare sustenabilă și mai multă echitate, mai multă dreptate pentru seniori. De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar și economia țării”, a transmis, pe Facebook, liderul PNL.

Ciucă susține că în ultimii patru ani PNL a majorat punctul de pensie cu 40% și anunță că noul proiect va fi sprijinit și la Camera Deputaților.

„În 2019, am găsit acest indicator la o valoare de 1265 lei, pe care, prin majorări succesive, am urcat-o până la 1785 lei, urmând ca, de la 1 ianuarie, să crească din nou... Credem că seniorii României au dreptul la creșteri de venituri sustenabile și realiste. E o măsură a demnității lor și a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toți cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi. Din acest motiv, parlamentarii PNL vor vota acest important proiect de lege și în Camera Deputaților”, a adăugat președintele PNL.
Senatorii au aprobat proiectul de lege privind sistemul public de pensii, iar documentul a fost trimis la Camera Deputaților.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.