Proiecte pentru moldoveni Recomandat

1 el 1 el

În săptămâna 27.06.2022 – 30.06.2022, Facultatea Transfrontalieră a organizat evenimentul ”Impulsionarea învăţământului tehnic superior prin organizarea unui workshop cu vizite tematice pentru românii de pretutindeni din Republica Moldova”. 40 de elevi şi profesori de la trei instituţii de învăţământ liceal din Republica Moldova, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Colegiul de Inginerie din Straşeni şi Liceul Teoretic "Gavril Gaidarji" (Comrat) au participat cu entuziasm la vizite de studiu menite să le deschida noi perspective cu privire la studiile universitare şi alegerile pe care le vor face în aceasta direcţie.
Programul a cuprins o serie de vizite de studiu, participanţii primind explicaţii despre organizarea, funcţionarea şi rolul unor proiecte care le vor oferi şansa la o educaţie superioară la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Elevii au ajuns la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, la sediul proiectului ”Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea” Rexdan , precum şi în Insula Mare a Brăilei, la Staţia de epurare de la Brăila şi Şantierul naval VARD Brăila.
În a doua zi, vizitele de studiu au fost completate de un meci de fotbal cu studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care s-a desfăşurat la Sala de sport Puşkin din Galaţi, iar spre seară elevii din Republica Moldova au susţinut un spectacol în Grădina Publică din Galaţi, la care au participat peste 100 de persoane.
Vizitele de studiu au continuat la Staţia pilot SIA şi laboratoarele Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi de la Corpul Q – piscicultură, unde elevii au văzut cum sunt produse o serie de alimente, precum crenvurşti, salamuri sau bere.
În ultima zi, elevii s-au întâlnit cu rectorul Universităţii “Dunărea de Jos" din Galaţi, prof.univ.dr.ing. Lucian Puiu Georgescu şi cu decanul Facultăţii Transfrontaliere, conf.univ.dr. Gina Aurora Necula.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.