S-a lansat “Muzeele prin ochii copiilor”, programul cultural pentru elevii gălățeni din mediul rural Recomandat

În perioada 16 mai – 10 iunie, peste 4500 de elevi de clasa a VI-a și a VII-a, care învață la școli din mediul rural și la cele din municipiul Tecuci și orașele Târgu Bujor și Berești, vor vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați, în cadrul programului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanțat din bugetul propriu al instituției.

“Este un proiect de suflet pentru mine, pe care din cauza pandemiei nu l-am putut face mai devreme. Am ținut cont, însă, că din cauza posibilităților financiare limitate sau a distanței, mulți dintre copii nu au fost niciodată la un muzeu” a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, la lansarea proiectului.

Astfel că, mii de elevi, alături de însoțitori, vor avea un super program la Complexul Muzeal de Științele Naturii, acolo vor descoperi acvariile, se vor plimba prin Grădina Botanică și vor vedea mii de plante aduse la Galați din colțuri îndepărtate ale lumii.

De asemenea, vor vedea obiecte vechi de mii de ani la Muzeul de Istorie, vor intra în fascinanta lume a culorilor la Muzeul de Artă Vizuală, vor vizita Grădina ZOO și celelalte două muzee din Pădurea Gârboavele, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc.

Toți elevii vor avea transportul asigurat din localitățile de domiciliu, vor avea profesori care să-i însoțească, vor primi pachețel dimineața și un prânz la restaurant și se vor bucura de lumea minunată pe care o vor descoperi la fiecare muzeu.

Primii elevi care vor vizita muzeele vor fi din Liești, Vlădești, Smulți, Corni și Suceveni.

Acest program este finanțat integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.