”Pe 11 iulie, mă ajuți? Ieși la vot!” Campania pentru alegeri democratice în Republica Moldova se desfășoară și la Galați. Recomandat

Studenții moldoveni din Galați au preluat o inițiativă civică  a unor jurnaliști independenți și pasionați de tehnologie din Republica Moldova și

o promovează și peste Prut, în România.

  • Republica Moldova are, luna aceasta, alegeri anticipate pentru Parlament. Campania electorală este pe ultima sută de metri. Miza acestor alegeri este uriașă, scrutinul electoral din 11 iulie fiind monitorizat, pentru o evoluție normală și democratică, în primul rând, de Uniunea Europeană. Cunoscut fiind că actuala conducere a țării de la est de Prut și-a reafirmat dorința unui parcurs european, alături de țările cu democrație solidă ce fac parte din selectul club european, la care și România a aderat cu convingere de aproape 15 ani.

În acest context, se fac ultimele pregătiri. Până în prezent, pentru observarea scrutinului din 11 iulie curent, Comisia Electorală Centrală a acreditat 2 221  observatori, dintre care 1 648 observatori naționali și 573 observatori internaționali.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate a expirat la 3 iulie.

  • Totodată, a fost lansat Centrul de Apel pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101. Centrul funcționează în perioada 23 iunie – 13 iulie 2021.

Alegătorii vor putea solicita Centrului de Apel informații cu privire arondarea la secții de votare, procedura de vot, și altele. Trebuie menționat că nu pot fi depuse contestații prin intermediul Centrului de Apel.

În perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităţilor publice locale, dar şi membrilor organelor electorale inferioare asistenţa necesară pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare a Registrului de stat al alegătorilor.

În cadrul Centrului de Apel vor activa 12 operatori. Linia de informare a Centrului de Apel va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00, iar în perioada 11-13 iulie 2021 programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova sau din afara țării.

  • În același timp, pentru o bună și corectă informare în vederea participării cetățenilor la procesul de votare, se fac eforturi atât din partea autorităților cât și a organizațiilor civice, în suținerea unui proces echitabil și transparent al campaniei electorale.
  • Eforturile administrației s-au concretizat în organizarea și a procesului electoral în Diaspora. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova, în colaborare cu autoritățile române, au organizat în principalele centre universitare din România 12 secții de votare. În Galați, secția de votare va fi disponibilă la Universitatea ”Dunărea de Jos”
  • Parte dintre eforturile depuse este și inițiativa AGORA.md, la care își dau concursul junaliști independenți și pasionați de tehnologii. AGORA a lansat o campanie de promovare a ieșitului la vot.

”Cu toții ne dorim să trăim mai bine. Să avem mai mulți bani. Să mergem pe drumuri mai bune. Să fim mai siguri în ziua de mâine și să știm că, indiferent de ce ni s-ar întâmpla, țara în care trăim ne va fi scut. Maxim, Ana-Maria, Marina și badea Colea, la fel ca și tine, își doresc să ducă o viață mai bună, acasă. În ajunul alegerilor parlamentare anticipate, Moldova trebuie să-și decidă soarta. Oamenii Moldovei trebuie să-și decidă viitorul.

Te chemăm să-i asculți și, la fel ca și ei, să-ți spui propriile așteptări de la viitorii aleși ai poporului. Filmează un stories sau un filmuleț expediază-l la adresa noastră sau etichează-ne pe rețelele de socializare. Astfel, vom porni împreună un lanț al ajutorului reciproc, asigurându-ne că pe 11 iulie, ieșim masiv la vot și facem cele mai bune alegeri.

Deci, pe 11 iulie,  ne ajuți?” se arată în prezentarea de lansare a campaniei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.