Prima culegere digitală românească de matematică Recomandat

Aplicațiile educaționale românești marchează astăzi primul pas spre folosirea inteligenței artificiale, prin crearea unei culegeri „smart” de matematică pentru copiii de clasele I-IV, cu răspuns instantaneu la fiecare exercițiu. Compania Brio a lansat astăzi primul instrument de intervenție educațională.

Adi Matei, programatorul care a construit noul modul de testare al Brio.ro, a declarat că motorul pe care l-a dezvoltat „este un precursor” al AI (n. red. Artificial Intelligence, Inteligență Artificială).

„Modulul de antrenament din Brio.ro este bazat pe generarea programatică, dinamică și randomizată de itemi. În cadrul acestui modul, elevii vor întâlni probleme asemănătoare cu ce lucrează și ei acum (fie la școală, fie pe Brio, fie în caiete de lucru și/sau culegeri), numai că fiecare problemă va fi unică în felul ei (date diferite, enunțuri diferite, personaje diferite – multe din problemele I-IV au enunțuri de acest gen). Modulul de antrenament din Brio.ro va fi disponibil întâi pentru clasele I-IV, urmând să lucrăm și să lansăm în curând pentru clasele V+, apoi pentru liceu”, a explicat acesta.

Noul modul face trecerea de la testele clasice Brio – care sunt un instrument de diagnostic, îți arată nivelul actual de cunoștințe – , la un instrument de intervenție, cu scopul de a îmbunătăți rezultatele copilului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.